Kolumbijos kavos regionai

Sarria kava auga Cauca kavos regione…
Caffe Sarria kavos regionas

Kolumbijos kavos žinomos visame pasaulyje dėl savo tvirto charakterio ir išskirtinio aromato.
Kava Sarria auga Cauca kavos regione ,nuostabiame Popayán plokščiakalnio maistingame raudoname vulkaniniame dirvožemyje, apie 1800 metrų virš jūros lygio. Carrizal ūkyje auginamos tik Arabica Caturra ir Arabica Castillo pupelės. Čia vidutinė temperatūra yra tarp 18 ir 21 laipsnių, tai idealios sąlygos augti kavos pupelėms. Slėnyje, nuo kenkėjų ir ligų naudojamos tik natūralios priemonės, sodinukų plantacijos tręšiamos tik vištų mėšlu. Kadangi temperatūra čia niekada netampa tropinė, kenkėjams sunku išsilaikyti.
Pradžioje, uogos yra žalios, sezono pabaigoje tampa tamsiai raudonos spalvos.Yra ir geltonos spalvos rūšis vadinama Bourbon .Ji Vienna iš seniausių arabica porūšių .Labai jautri ligoms ,todėl gaunamas mažas derlius. Ypatingai brangi kava .
Tam kad būtų kruopščiai atrenkamos tik prinokusios uogos, jos skinamos rankomis. Taip renkant atrenkamos geriausios kavos pupelės. Derlius imamas du kartus per metus, pirmą kart balandžio, kitą - spalio mėn.
Naujiena
Subrendo ir prinoko primes Arabica Geisha kavos pupelės.Tai ypatinga rūšis pasižyminti gėlių aromatais , ir juodo šokolado poskoniu .
Po skynimo Geisha yra džiovinama su visi apvalkalu ir tik po to lukštenama . Toks process vadinamas Natural Honey . Dėl to išsaugoma daugiau saldumo negu procese ,kai pupelės plaunamos ir fermentuojamos ..
Kavos apdirbimas

* Kavos puppelės po skynimo nedelsiant pilamos į baseiną su vandeniu ,po to išlukštenamos ir plaunamos speciallame būgne .
* Vėliau dar drėgnos keliauja į kitą baseiną, kur apie 12 val vyksta fermentacija .
* Būtent fermentacija išryškina kavos skonį.
* Sekančiam etape pupelės džiovinamos iki 10-12 % ,kartu su apsauginiu apvalkalu.
* Po to šalinamas apsauginis sluoksnis ir lazerio pagalba rūšiuojama pagal pupelės dydį .

Lukštenimo būgnas

Fermentacijos baseinas

Jau išdžiovintos pupelės
Kavos skrudinimas

Kava yra skrudinama apie 15 minučių, prieš baigiantis skrudinimui temperatūra yra padidinama iki cukraus, esančio ant pupeliu paviršiaus, degimo temperaturos (jos tarsi karamelizuojamos) , tai suteikia kavai extra saldumo . Po to kavos pupelės vėsinamos tris dienas, taip išgaunamas visąs jų aromatas .
Kava yra švelni, viliojanti ,turi juntamą riešutų ir šokolado poskonį, bet ne pernelyg stipri ar karti. Kava yra "Al Gusto del Campesino" (”pagal ūkininko skonį”), būtent tokia, kurią gėrė Don Aquilino.