Kolumbijos kavos regionai

Stacks Image 35
Kolumbijoje yra daugiau negu dvidešimt pažymėtų kavos regionų.
Sarria kava auga Cauca kavos regione…

Caffe Sarria kavos regionas

Stacks Image 165
Kolumbijoje yra virš 20 skirtingų kavos regionų . ( Armenia, Medellin,Quindia ir t.t) .Visi jie pasižymi skirtingais kavos skoniais .
Kolumbijos kavos žinomos visame pasaulyje dėl savo tvirto charakterio ir išskirtinio aromato.

Kava Sarria auga Cauca kavos regione ,nuostabiame Popayán plokščiakalnio maistingame raudoname vulkaniniame dirvožemyje, apie 1800 metrų virš jūros lygio. Cauca kavos regionas vienas iš labiausiai kavos ekspertų vertinamų Kolumbijos kavos regionų. Carrizal ūkyje auginamos tik Arabica Caturra ir Arabica Castillo pupelės. Čia vidutinė temperatūra yra tarp 18 ir 21 laipsnių, tai idealios sąlygos augti kavos pupelėms. Slėnyje, nuo kenkėjų ir ligų naudojamos tik natūralios priemonės, sodinukų plantacijos tręšiamos tik vištų mėšlu. Kadangi temperatūra čia niekada netampa tropinė, kenkėjams sunku išsilaikyti.
Pradžioje, uogos yra žalios, sezono pabaigoje tampa tamsiai raudonos spalvos.Yra ir geltonos spalvos rūšis vadinama Bourbon .Ji Vienna iš seniausių arabica porūšių .Labai jautri ligoms ,todėl gaunamas mažas derlius. Ypatingai brangi kava .

Tam kad būtų kruopščiai atrenkamos tik prinokusios uogos, jos skinamos rankomis. Taip renkant atrenkamos geriausios kavos pupelės. Derlius imamas du kartus per metus, pirmą kart balandžio, kitą - spalio mėn.

Naujiena

Subrendo ir prinoko primes Arabica Geisha kavos pupelės.Tai ypatinga rūšis pasižyminti gėlių aromatais , ir juodo šokolado poskoniu .

Po skynimo Geisha yra džiovinama su visi apvalkalu ir tik po to lukštenama . Toks process vadinamas Natural Honey . Dėl to išsaugoma daugiau saldumo negu procese ,kai pupelės plaunamos ir fermentuojamos ..

Kavos apdirbimas

Stacks Image 183
* Drėgnas kavos apdirbimas

* Kavos puppelės po skynimo nedelsiant pilamos į baseiną su vandeniu ,po to išlukštenamos ir plaunamos speciallame būgne .

* Vėliau dar drėgnos keliauja į kitą baseiną, kur apie 12 val vyksta fermentacija .

* Būtent fermentacija išryškina kavos skonį.

* Sekančiam etape pupelės džiovinamos iki 10-12 % ,kartu su apsauginiu apvalkalu.

* Po to šalinamas apsauginis sluoksnis ir lazerio pagalba rūšiuojama pagal pupelės dydį .
Stacks Image 178
Lukštenimo būgnas
kavos fermentavimo baseinas Sarria ūkyje
Fermentacijos baseinas
Stacks Image 198
Jau išdžiovintos pupelės

Kavos skrudinimas

Stacks Image 202
Mes kavą skrudiname Probat skudintuvu kurios talpa yra10 kg . Skrudinant nedideliais kiekiais užtikrinamas tolygus visų pupelių apskrudimas . (Palyginkit kavos pupelių spalvas pramoniniais kavos gamintjojais-tikrai rasit skirtingų spalvų pupelių .)

Kava yra skrudinama apie 15 minučių, prieš baigiantis skrudinimui temperatūra yra padidinama iki cukraus, esančio ant pupeliu paviršiaus, degimo temperaturos (jos tarsi karamelizuojamos) , tai suteikia kavai extra saldumo . Po to kavos pupelės vėsinamos tris dienas, taip išgaunamas visąs jų aromatas .

Kava yra švelni, viliojanti ,turi juntamą riešutų ir šokolado poskonį, bet ne pernelyg stipri ar karti. Kava yra "Al Gusto del Campesino" (”pagal ūkininko skonį”), būtent tokia, kurią gėrė Don Aquilino.